Afdeling Eibergen

wp7942fa77_0f.jpg
wp691c1037_0f.jpg

 

 


Hemelvaart in de open lucht

Wat waren de weergoden ons toch goed gezind! Ook met Hemelvaart scheen de zon en was het prachtig weer. Op de fiets of met de auto begon de dag al vroeg. Zoals we traditiegetrouw kennen met het dauwtrappen. Dit jaar echter niet veel dauw op de velden.
Eindbestemming van de vroege tocht was een boerderij in Haarlo, waar we uitkijkend over de velden, de bomenrijen en de koeien samen kwamen voor de hagenpreek. Maar natuurlijk eerst een kop koffie of thee met een heerlijk broodje erbij.
Als welkom vertelde de voorzitster in het kort de achtergrond van de hagenpreken, die in vroeger tijden net zoals nu tussen de hagen bij een boerderij werd gehouden. In de dienst verschillende verhalen over Hemelvaart, tradities en gewoontes om de ten hemelopname van Jezus visueel te maken. En het verhaal van Bang Mannetje uit het vertelkastje. Gelukkig klonken de muzikale tonen weer uit het mini-traporgeltje waarvan de herkomst nu ook bekend is.
Al met al kunnen we terug kijken op een heerlijk en ontspannen samenzijn. Op allemaal verschillende stoelen gezeten, net zoals onze levensverhalen verschillend en kleurrijk zijn.

Marjan Slaghuis- van Zetten


2009 - 120 Jaar NPB Eibergen 2010 - Intrede bij NPB 2010 - Brood voor onderweg 2010 - Johan Rhebergen 100 jaar 2011 Hemelvaart in de openlucht 2012-Hemelvaart; Hagepreek 2013-Hemelvaart; Hagepreek Graancirkels; een misterie of..?? 2014 Hemelvaart, Hagepreek Prof. Dr. Anne van der Meiden Feestelijke Algemene Ledenvergadering 2015 “Kuieren en facebook’n met God?” 2017 Hemelvaart, Hagepreek Diny Rietman onderscheiden
Home NPB Actueel Lid of vriend? Pastoraat Lichtvenster Nieuwsbrief Contact Links
  Archief