Afdeling Eibergen

wp7942fa77_0f.jpg
wp691c1037_0f.jpg

 

 

 

Hemelvaartsdag 2014; Hagepreek te Haaksbergen                  

 

"Oecumenische Hemelvaartviering”

 

                                     Evenals vorig jaar werd ook dit jaar met Hemelvaart een buitendienst met een Hagepreek gehouden. Deze vond wederom plaats op de boerderij van de familie B.J.F. Lubbers, Eibergseweg 250 te Haaksbergen. Een prachtige lokatie voor dit gebeuren. Dit jaar stond deze buitendienst in het kader van de samenwerking met de andere kerken in de gemeente Berkelland en werd het een oecumenische Hemelvaartviering van de Protestantse Gemeentes van Eibergen, Rekken en Neede, de St.Paulusparochie en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB afd. Eibergen.                                 

                                      De dienst werd binnen gehouden op de door de familie Lubbers keurig aangeklede deel.  Een weldadig rustpunt, ideaal voor deze viering.

 

Het was koud en regenachtig maar velen hadden zich niet laten ontmoedigen door de regen en de lage temperatuur. Lopend, op de fiets of met de auto met in de achterbak een klapstoel kwamen ruim 100 mensen naar deze viering. Met wat passen en meten vond iedereen een plekje na genoten te hebben van een kopje koffie. Er waren mensen uit Neede, Eibergen, Lochhuizen, Haarlo, Haaksbergen en Rietmolen, protestant en katholiek.

De dienst werd geleid door vier voorgangers: pastor Annet Zoet, ds. Jan Hazeleger, ds. Jan Stuijk en ds. Wytze Andela.                  

Gedragen door het kleine draagbare orgeltje in het middenpad, dat bespeeld werd door Arend Jan ten Bergen, zongen de ruim 100 gasten liederen van geloof en hoop en luisterden naar goede woorden. In de overdenking door ds Jan Hazeleger kwam naar voren hoe belangrijk het is om vanuit het christelijk geloof actief mee te werken aan een rechtvaardige wereld. Hij had zijn overdenking gebaseerd op  een opschrift op een muur in Amsterdam waar aanvankelijk stond: Jezus redt. Later werd daarvan gemaakt: Jezus redt het niet. Tenslotte had iemand er één woord bij gezet: Jezus redt het niet alleen.

Na afloop van de viering was er opnieuw koffie. Velen bleven en raakten met elkaar in gesprek. Unaniem was te horen, dat mensen het zo samen in oecumenisch verband vieren op een bijzondere plek op een feestdag als Hemelvaartsdag erg waardeerden en voor herhaling vatbaar vonden.

Ook voor de voorgangers was het bijzonder om zo samen te kunnen vieren.

Dank gaat uit naar Bennie en Louise Lubbers voor hun gastvrijheid!

                                                                           

  

.... regen of geen regen, toch even napraten over deze mooie dienst ..

 

Waar in vroeger tijden een hagepreek de gelovigen van elkaar scheidde, brengt de huidige hagepreek mensen van verschillende kerken weer samen.  

 

Zo kan het – dankzij de oecumene – dus ook!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                    Louise en Bennie ontvingen als dank

                                                                                                      voor de gastvrijheid de bloemen en een

                                                                                                     enveloppe met inhoud.

 

Al met al kunnen we terug kijken op een heerlijk en ontspannen samenzijn.

 

“Ik vond het echt een feestelijk en inspirerend gebeuren”, aldus een van de aanwezigen.

 

Home
Archief
2009 - 120 Jaar NPB Eibergen 2010 - Intrede bij NPB 2010 - Brood voor onderweg 2010 - Johan Rhebergen 100 jaar 2011 Hemelvaart in de openlucht 2012-Hemelvaart; Hagepreek 2013-Hemelvaart; Hagepreek Graancirkels; een misterie of..?? 2014 Hemelvaart, Hagepreek Prof. Dr. Anne van der Meiden Feestelijke Algemene Ledenvergadering 2015 “Kuieren en facebook’n met God?” 2017 Hemelvaart, Hagepreek Diny Rietman onderscheiden
Home NPB Actueel Lid of vriend? Pastoraat Lichtvenster Nieuwsbrief Contact Links